De 4 modules van agressie

Tijdens de 4 verschillende modules van de training worden volgende thema’s behandeld: agressiviteit, veiligheidsbewustzijn, manipulatief gedrag en geweld op de werkplek. De docent geeft daarnaast ook veiligheidsadvies mee over het hoe en waarom er hedendaags problemen zijn met agressie en de mogelijk (zware) gevolgen hiervan.

Opleidingsinhoud

Module 1: Agressiviteit

Tijdens deze module leert de cursist hoe agressiviteit en assertiviteit te herkennen, ze van elkaar te onderscheiden en hoe hierop op een passend antwoord te geven. Ook de verschillende motivaties van een agressor komen uitgebreid aan bod.

Module 2: Veiligheidsbewustzijn

Tijdens deze module wordt ontkenning op verschillende manieren belicht, het aspect van “wolven en schapen” wordt uitgediept en vooroordelen over uiterlijk worden besproken. Daarnaast bekijken we hoe een agressor een slachtoffer uitkiest en ook de functies van angst en paniek komen aan bod.

Module 3: Manipulatief gedrag

Tijdens deze module krijgt de cursist een beter inzicht in de technieken die bepaalde mensen gebruiken om ons gedrag te manipuleren. We bespreken hoe artificiële banden gecreëerd worden om een doel te bereiken. Ook het herkennen van de gebruikte technieken wordt ingeoefend.

Module 4: Geweld op de werkplek

Fysiek geweld op de werkplek kan voor uw bedrijf naast het menselijke aspect ook heel wat imagoschade berokkenen. Tijdens deze module leert u hoe signalen van dergelijk gedrag te herkennen, het verschil te maken tussen iemand die een dreiging uit en een dreiging vormt en de rol van sociale media in deze problematiek.

 

Praktisch

Doelgroep Iedereen die zich wil voorbereiden om op een gepaste manier om te gaan met agressie
Duur & planning 16 uren - 2 lesdagen 
Attest Deelname-attest Securitas Training

 

Info en inschrijving

Wens je meer info over deze opleiding? Vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.

*
*
*
*
*
*

* Verplicht veld