DHL en Securitas

Het dienstenpakket dat Securitas nu al tien jaar levert aan DHL Aviation op de luchthaven van Zaventem en aan het DHL Express Logistics Centre in Diegem, is bijzonder gevarieerd en uitgebreid.

Security 

In de gebouwen patrouilleren constant agenten die met elkaar communiceren via trunkings en gestuurd worden vanuit de control room. “Ze voorkomen diefstal en onderscheppen en onderzoeken beschadigde zendingen”, vertelt Securitas Supervisor Joost Gysel. “Zendingen worden met X-rayapparatuur gescreend op aanwezigheid van IED's (improvised explosive devices) en andere stoffen of voorwerpen die de vlucht in gevaar kunnen brengen. Er wordt nu ook gescreend met explosievenspeurhonden. In korte tijd kun je zo zeer grote hoeveelheden cargo controleren op eender welke plaats. Waardevolle zendingen worden gecontroleerd bij aankomst in het magazijn en niet uit het oog verloren totdat het vliegtuig naar de startbaan taxiet. De vliegtuigen zelf moeten natuurlijk ook gecontroleerd worden. Vandaar dat we op de tarmac enkele aircraft searchers hebben, die de lege cargovliegtuigen doorzoeken op mogelijke dreigingen vooraleer de cargo geladen wordt.” 

Safety 

Elke veiligheidsagent die op de DHL-site werkt, moet naast alle normale wettelijke trainingen nog een training volgen om interventieploeglid te worden. 
“De interventieploegleden zijn de eersten die ter plaatse zijn in geval van een brand, ongeluk of een EHBO-incident", legt Joost uit. "Om op alles voorbereid te zijn, hebben wij EHBO-kisten, brandslangen, brandbestendige jassen en helmen, brandblussers en branddekens in ons interventievoertuig. Zo kunnen we zeer snel ter plaatse zijn en hebben we meteen al het juiste materiaal mee. Natuurlijk houden we ons ook preventief bezig met safety. We controleren alle brandpaden, nooddeuren, brandblussers en dergelijke.” 

Control room 

Sinds april 2008 heeft Securitas de control room van DHL overgenomen. De klok rond, zeven dagen op zeven zijn er telkens twee controlroomagenten aanwezig voor het opvolgen via het CCTV-systeem, de analyse en opvolging van alarmen, het coördineren van de guards en Aircraft searchers … De samenwerking wordt constant geëvalueerd en aangepast volgens de behoeften en mogelijkheden van beide partijen. 

Sinds 2008 heeft Securitas dan ook een dedicated Supervisor voor DHL ingeschakeld die de dagelijkse leiding over het gehele team op zich neemt. 

Ik wens meer info.
*
*
*
*