Securitas helpt samen met Child Focus hoop verspreiden

donderdag 26 mei 2016

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen werd vandaag in Brussel de eerste Hoopgevende Munt geslagen. Het gaat om een muntstuk van twee euro met daarop de afbeelding van Liam Vanden Branden. Liam verdween exact 20 jaar geleden op tweejarige leeftijd. Sindsdien is hij in ons land het jongste kind dat spoorloos blijft. De munt wordt verspreid op een miljoen exemplaren en zal circuleren als gewoon betaalmiddel. Ook op sociale media zal de munt verschijnen. Telkens als een munt van eigenaar wisselt, wordt gevraagd online een foto te posten met de hashtag #CoinsofHope. Op de campagnesite www.coinsofhope.be verschijnt vervolgens de locatie. Zo kan iedereen volgen hoe de Hoopgevende Munt zich verspreidt, in België en Europa.

Als structurele partner van Child Focus, nodigt Securitas al haar medewerkers uit om de hashtag #CoinsofHope mee te verspreiden. Securitas en Child Focus werken al vier jaar succesvol samen. Een evidentie, want net als Child Focus werkt het bewakingsbedrijf elke dag aan een betere en veilige omgeving.

Met de munt hoopt Child Focus dat mensen even stilstaan bij het lot van vermiste kinderen en hun naasten als ze zo’n munt in hun portemonnee ontdekken. ‘Want, wie weet, op een dag kan eender wie dé cruciale getuige zijn, meehelpen door het delen van opsporingsberichten, of behulpzaam zijn als donateur of als vrijwilliger om een vermist kind terug thuis te brengen’, luidt het bij Child Focus.

Securitas – Structureel partner van Child Focus

Sinds 4 september 2012 is Securitas een structurele partner van Child Focus. In een verregaand samenwerkingsakkoord werd vastgelegd dat Securitas op vraag van Child Focus vignettes verspreidt bij haar personeelsleden en of mee uitkijkt naar vermiste kinderen . Child Focus bezorgt opsporingsberichten rechtstreeks aan het Securitas Care Center, waarna er afbeeldingen van de vermiste kinderen worden uitgedeeld onder personeelsleden. Die foto’s worden niet openbaar uitgehangen, maar zijn een hulpmiddel voor Securitas-medewerkers  om discreet op het terrein te gebruiken als ze een gelijkend kind zouden opmerken. Als  ze een kind opmerken, melden zij dat onmiddellijk aan het Securitas Care Center.