Drone counter measure experience day

woensdag 4 mei 2016

De beschikbaarheid van drones neemt sterk toe. Elke maand worden er wereldwijd ongeveer 200.000 verkocht. Heel wat nieuwe, interessante toepassingen duiken op. Maar ook het aantal incidenten neemt toe. Zo botste een Airbus van British Airways eerder deze week op een drone. Het toestel kon gelukkig veilig landen. Drones zorgen voor nieuwe risico’s in tal van domeinen.

Securitas volgt de ontwikkelingen op de voet. Er bestaan technologische oplossingen die drones kunnen detecteren en uitschakelen. Sommige kunnen mooie resultaten voorleggen, andere staan in een beginstadium.

Op 14 april nodigde  Securitas klanten uit voor een praktijkdag, met een overzicht van wat er op de markt beschikbaar is. De nadruk lag niet op theoretische presentaties, wel op het demonsteren van diverse technologieën, die onafhankelijk van mekaar werden ontwikkeld in zeven Europese landen.

Verschillende types drones werden de lucht ingestuurd. Vervolgens werd gedemonstreerd hoe detectiesystemen een onderscheid maken tussen drones en andere bewegende objecten (zoals vogels), hoe ze meerdere drones tegelijk detecteren, wat de impact is van lage zichtbaarheid, wat het verschil is tussen een stedelijke omgeving en een open landschap op het vlak van detectie, ... En er werd ook een drone effectief uit de lucht gehaald.

Benieuwd wat de bevindingen waren van deze praktijkdag? Stel je vragen via communication@securitas.be