Bouwsector en werfbewaking

In de bouwsector ligt u letterlijk wakker van werfdiefstal. Want diefstal van werfmateriaal kost niet enkel handen vol geld, het brengt ook uw werkplanning volledig in de war. Maar hoe een tijdelijke site bewaken die toegankelijk is voor een heel divers publiek: projectleiders, architecten, bouwvakkers, leveranciers,…? 

Een hek of schutting houdt dieven al lang niet meer tegen. Daarom werkte Securitas een rits professionele, hoogtechnologische oplossingen uit voor de specifieke beveiligingsbehoeftes in de bouwsector.  

Optimale veiligheid voor uw werf 

We weten dat elke werf anders is en zoeken daarom steeds naar de juiste beveiligingsoplossing op maat. Via een Security Scan bekijken we uw specifieke risico’s. Om uw beveiligingsbehoeften in te vullen, kunnen we verschillende bewakingsdiensten en technologische beveiligingstoepassingen combineren, waaronder: 

  • Perimeterbewaking 
  • Mobiele alarminstallatie
  • Mobiele camera’s
  • Toegangscontroles

Volstaan deze systemen voor werfbewaking niet, dan kunnen we uit ons ruim portfolio van meer dan 40 verschillende safety & security oplossingen putten, van fysieke aanwezigheid tot monitoren op afstand.

Alle technologische oplossingen die een monitoring vanop afstand vergen, worden opgevolgd door de operatoren in de Securitas-meldkamer. Zij staan in voor de opvolging van alarmen, maar zorgen ook voor preventieve beveiliging door de beelden van bewakingscamera’s actief te screenen. Bij alarm sturen onze operatoren de bewakingsagenten ter plaatse aan, schakelen ze de mobiele Securitas-patrouilles in voor een snelle interventie na alarm en verwittigen ze indien nodig de politie- en hulpdiensten. De bewakingsagenten van Securitas worden streng gescreend en kennen de risico’s in de bouwsector. 

 

Bouwsector

Securitas houdt ook rekening met de veiligheid op uw werf. We bieden specifieke safety-oplossingen aan, zoals eerste hulp bij ongevallen door veiligheidsagenten of bijvoorbeeld controle op de uitvoering van het preventieplan.