Beveiligingsoplossingen voor een veilige haven

Havens en maritieme bedrijven zijn onmisbaar voor onze economie. Maar beveiliging in de maritieme sector is een complexe materie, waarbij veel voorschriften moeten worden nageleefd. Dat vraagt om professionele controlemechanismen en gepaste maatregelen, ook van bewakingsfirma’s die werkzaam zijn in de maritiemesector. 

Als u actief bent in de maritieme sector, herkent u ongetwijfeld volgende risico’s:

  • Cargodiefstal
  • Veiligheidsincidenten
  • Drugs- en mensensmokkel
  • Terroristische dreiging
  • Onwettige toegang
  • Brand

 

Optimale veiligheid in de havens

De haven is een wereld op zich. Havenbewaking vereist daarom een specifieke aanpak. Onze havenbewakingsagenten hebben een opleiding havenbewaking op zak, conform de wet tot regeling van de private en bijzondere veiligheid en met extra aandacht voor de ISPS-code en de IMO-regels. U kunt er dus van op aan dat ze steeds adequaat handelen en de juiste beveiligingsmaatregelen nemen.

Securitas bouwde jarenlange maritieme ervaring op en heeft een team van experts in de ISPS-wetgeving, AEO Supply Chain Security, VCA, Seveso-richtlijnen, Known Consigner en TAPA-regelgeving. Wij volgen deze wetgevingen op de voet.Wij zetten ook sterk in op safety oplossingen want beveiliging en veiligheid zorgen samen voor een veilige haven.

Een maritiem bedrijf wordt best 24/7 beveiligd. Securitas biedt een mix van bewakingsdiensten en technologische beveiligingstoepassingen aan om niets aan het toeval over te laten:

Haven

Daarnaast geeft Securitas door de overheid erkende trainingen voor havenbewaking.