Luchthavenbewaking

Securitas Aviation is een gespecialiseerde divisie van de groep Securitas, die zorgt voor specifieke veiligheidsoplossingen voor de luchtvaartsector. Ze is internationaal actief is in 29 landen, op 200 luchthavens, met ongeveer 24.000 medewerkers. In België bestaat deze divisie uit Securitas Transport Aviation Security NV, Securitas Transport Aviation Security Wallonia  NV en Securitas Aviation Service Solutions NV .

Securitas Aviation

Met airport security enerzijds en airline security anderzijds bieden we een geïntegreerde oplossing voor de beveiligingsnoden in een luchthaven.

Airport security 

Een luchthaven is een bijzonder complexe omgeving en vereist dan ook een totaalaanpak. Met airport security garanderen we een permanente staat van waakzaamheid. Het bestaat uit drie diensten: 

  • Screening van passagiers
  • Screening van bagage
  • Access control 

Voor alle andere bedrijven die zich op het luchthaventerrein bevinden, bieden we ook bewaking en front desk diensten aan. 

Airline security 

Bij airline security concentreren we ons op de beveiliging van een vlucht en alles wat hiermee gelinkt is. Ons klantenbestand binnen airline security bestaat uit luchtvaartmaatschappijen en afhandelingsmaatschappijen.  

Onze dienstverlening omvat: 

  • Aircraft security
  • Cargo security
  • Catering & courrier screening
  • Patrolling
  • Passenger security

Ervaren personeel 

Bewakingsagenten die actief zijn in luchthavenbewaking, beschikken over veel ervaring en hebben verschillende extra opleidingen genoten. Ze weten perfect om te gaan met de modernste apparatuur zoals X-ray-toestellen en EDT-technologie. Onze veiligheidsagenten in de luchthaven staan in voor verscheidene preventieve taken maar treden ook op in conflict- en noodsituaties. 

Securitas Aviation Security staat voor meer dan 25 jaar ervaring in luchthaven- en luchtvaartbeveiliging. In België is Securitas Aviation Security, het vroegere Securair, actief op de luchthavens van Brussel, Luik en Charleroi en telt 1200 medewerkers.