Airport security

Securitas en airport security gaan hand in hand. We hebben ruim 25 jaar ervaring en beveiligen meer dan 80 Europese luchthavens. In België zijn onze bewakingsagenten en andere beveiligingsspecialisten actief in de luchthavens van Brussel, Luik en Charleroi. 

Airport security: drie diensten 

Met airport security beveiligen we de luchthaven als zone. We delen airport security op in drie diensten: 

  • Screening van passagiers : De garantie voor een snelle doorgang van passagiers aan de check-in balie
  • Screening van baggage : Het screenen van passagiers, personeel en hun bagage 
  • Access control : Toegangscontrole en algemeen veiligheidstoezicht aan de toegangsposten 

Voor alle andere bedrijven die zich op het luchthaventerrein bevinden, bieden we ook bewaking en front desk diensten aan. 

Bij permanente bewaking blijven agenten voortdurend op één siteTot hun takenpakket kunnen behoren: toegangscontroles, openings-, sluitings- en controlerondes, diefstalpreventie, brandpreventie, screening van cargo, search van vliegtuigen op explosieven, ... 

Met front desk diensten bieden we hoogwaardige onthaal- en telefoniediensten voor bedrijven op de luchthaven. 

Strenge screening, maximale efficiëntie 

Onze getrainde bewakingsagenten controleren passagiers met behulp van X-raytoestellen. Ze analyseren alle beelden en beslissen of de bagage wordt aanvaard of verder gecontroleerd moet worden. Bagage die te groot of te zwaar is en niet via de check-in kan, wordt afzonderlijk gescreend. 

Strenge airport security mag echter nooit symbool staan voor vertragingen. Tijdens het inchecken van passagiers zorgt ons personeel altijd voor een vlotte doorstroming in afgebakende zones van de vertrekhal. Zo worden vertragingen vermeden. 

Ervaren én getrainde bewakingsagenten 

In België is Securitas de nummer één op het vlak van airport security.Dat is onder meer te danken aan onze bewakingsagenten, die over de juiste competenties beschikken om de veiligheid te allen tijde te garanderen: 

  • Ze zijn bijzonder ervaren en hebben naast hun basisopleiding bijkomende trainingen gericht op airport security. 
  • Ze staan in voor allerhande preventieve taken maar zijn ook opgeleid om proactief op te treden in conflict- en noodsituaties. 

Aanverwante oplossingen

Ontdek hier een aantal aanverwante oplossingen van Securitas