Wij dragen zorg voor cultuur

Securitas voorziet culturele instellingen, zoals musea, bibliotheken, operagebouwen en theaters van professionele beveiliging op maat. Zo kunnen uw bezoekers op een veilige manier cultuur beleven.

Volledige dienstverlening

Securitas beschermt op een discrete manier uw culturele activiteit van bij het onthaal, met receptiemedewerkers met security skills. We screenen onze bewakingsagenten streng en zorgen voor continue bijscholing. We voorzien bovendien op de culturele sector afgestemde opleidingen, zoals erfgoedbewaker. Ook voor evenementen en plotse extra bewakingseisen (Last Minute Security) kunt u op de ervaren en discrete medewerkers van Securitas rekenen.

Technologie: veiligheid en beveiligen

Securitas beschikt over een meldkamer, waar Securitas-operatoren 24/7 alarmen opvolgen en interventies na alarm aansturen. Zij kunnen ook instaan voor toegangscontrole, opening en sluiting op afstand en virtuele controlerondes via bewakingscamera’s. Als technologische integrator kan Securitas naast onderhoud en monitoring ook systemen installeren, zoals alarminstallaties met puntdetectie en omroepsystemen.

Securitas gebruikt zijn technologie steeds op een kostenefficiënte manier. Zo kunnen we bewakingscamera’s eveneens inzetten voor people counting en heat mapping. Het Museum voor Schone Kunsten in Bergen (BAM Mons) gebruikt technologie voor people counting in combinatie met dagelijkse foto’s van de werken. Op die manier kan BAM Mons zijn werken beschermen en in het geval van beschadiging snel te weten komen wanneer het misliep.

Waarom beveiliging toevertrouwen aan Securitas?

Securitas is een betrouwbare partner met een 100% focus op veiligheid en beveiliging. We hebben een breed product- en dienstenportfolio, waardoor u voor alle veiligheidsvragen bij één partner terechtkunt.
En verder:

  • Preventieve bewaking heeft een ontradend effect
  • Securitas-bewakingsagenten hebben een verzorgd voorkomen, zijn klantgericht, communicatief, discreet en flexibel. Ze krijgen de beste veiligheidstraining van de Belgische markt
  • Mogelijkheid om bij noodsituaties mobiele agenten in te zetten. Securitas heeft het meest fijnmazige netwerk van bewakingsagenten in België en daardoor de beste responstijden
  • Open communicatie bij alarmmeldingen
  • Transparante aanpak met realtime rapportering en procescontrole via elektronische registratiepunten
  • Kostenefficiënte aanpak: bewakingsagenten kunnen bv. ook instaan voor het postbeheer
  • Mogelijkheid om de dienstverlening uit te breiden met andere Securitas-bouwstenen voor algemene veiligheid, zoals training in evacuatieprocedures en brandpreventie
  • Flexibele capaciteitsplanning, waardoor wijzigingen gemakkelijk te maken zijn en u kort op de bal kan spelen