Vessel Tracking Systems

Het doel van Vessel Tracking Systems (VTS) is het verhogen van de veiligheid en efficiëntie in het maritiem verkeer. 

Inzicht in maritiem verkeer

Schepen uitgerust met een AIS-baken, (Automatic Identification of Ships) sturen signalen uit die door AIS-ontvangers worden opgevangen en geconsolideerd met de gegevens van andere sensoren, zoals een radar of camera. De operator krijgt zodoende een precies beeld van het maritiem verkeer.

Onze VTS applicatie draagt ook bij tot een efficiëntere supply chain doordat bijvoorbeeld data over aankomst- en vertrektijden van schepen gedeeld kan worden.

Diverse toepassingsmogelijkheden

We kunnen VTS-oplossingen in verschillende omgevingen opzetten: van kustgebieden en havens tot offshore platformen. Securitas is thuis in de specifieke vereisten die elke toepassing met zich meebrengt.

Securitas levert naast Vessel Tracking Systems ook andere oplossingen en diensten voor een vlotte en zorgeloze afhandeling van uw maritieme activiteiten, zoals Traffic Management, Ports Security & Safety en Maritime Distress & Safety Communication. Een vlotte integratie staat daarbij steeds centraal.

Waarom een Vessel Tracking System met Securitas?

Onze organisatie heeft meer dan 100 jaar ervaring en is een autoriteit op het vlak van oplossingen voor maritieme verkeer.
Maar ook:

  • Maritieme experts die zich continu bijscholen
  • Veilige end-to-end-oplossing op maat: van plan tot implementatie en opvolging
  • 24/7 Service Desk: voor al uw technische vragen en incidentopvolging
  • Mogelijkheid tot remote monitoring, wat de kans op defecten en onbeschikbaarheid verkleint.
  • Uitgebreide VTS-functionaliteit: van het aanleveren van eenvoudige boodschappen tot managementmogelijkheden voor maritiem verkeer
  • Securitas heeft een bevoorrechte relatie met alle leidinggevende ICT-bedrijven en kan daardoor steeds kwalitatieve oplossingen voorstellen
  • Mogelijkheid tot one-stop-shop voor alle veiligheids- en beveiligingsoplossingen voor maritieme activiteiten, van fysieke bewakingsagenten tot betrouwbare ICT-systemen.

Aanverwante diensten

Ontdek hieronder een aantal aanverwante diensten van Securitas.