Remote Patrol - Wij monitoren uw bewakingsbeelden

Remote Patrol garandeert 24/7 proactieve beveiliging van uw bedrijf of publieke ruimte. Via camerabewaking houdt Securitas plaatsen met een verhoogd risico continu en kostenefficiënt in het oog. 

Zwakke veiligheidsschakels in beeld

Securitas monitort via camerabewaking de kritische plaatsen in uw beveiligingsketen. Bij incidenten zorgen de meldkamer-operatoren voor een onmiddellijke respons. Op kritische momenten – zoals bij openings- en sluitingsuren of goederentransfers – verhogen we de waakzaamheid.  

Intelligente bewaking op afstand

De strategisch geplaatste bewakingscamera’s zijn verbonden met de Securitas-meldkamer, waar onze operatoren de bewakingsbeelden opvolgen. Zij worden in hun taak ondersteund door een intelligent softwaresysteem, dat bewakingsbeelden in realtime analyseert en onregelmatigheden detecteert. Bij een dreiging alarmeert het systeem onmiddellijk de operator. Zo kunnen we een snelle respons bij incidenten garanderen. De operatoren kunnen bovendien via luidsprekers live tussenkomen om proactief gevaarlijke situaties te voorkomen. In noodsituaties verwittigen onze operatoren de hulpdiensten en/of de bewakingsagenten ter plaatse. Wanneer er geen interventie nodig is, kan het Securitas-team het alarm op afstand resetten. 

Waarom Remote Patrol? 

Met Remote Patrol wordt uw pand de klok rond bewaakt zonder een bewakingsagent fysiek ter plaatse te hebben. Securitas biedt u op die manier een kostenefficiënte beveiligingsoplossing. Maar er zijn ook heel wat andere voordelen verbonden aan onze dienstverlening: 

  • Betere dekking van kwetsbare en afgelegen plaatsen op de site 
  • Snelle en gegarandeerde respons bij incidenten of noodsituaties 
  • Mogelijkheid om bij incidenten Securitas-agenten in te zetten. Securitas heeft het meest fijnmazige netwerk van mobiele bewakingsagenten in België en daardoor de beste responstijden 
  • Eenvoudigere juridische afhandeling na een incident 
  • Back-up voor menselijk falen via geavanceerde technologie 
  • Minder kosten door vals alarm 
  • Verlaagd risico voor bewakingsagenten, die voorbereid ter plaatse komen

Aanverwante diensten

Ontdek hieronder een aantal aanverwante diensten van Securitas.