K9 guard: agent met explosievenhond - Wij staan in voor een veilige goederenstroom

Wanneer een verdacht pakket opgemerkt wordt, is een snelle reactie cruciaal en ook in de logistieke operaties van bedrijven telt elke minuut. Een agent met explosievenhond - K9 guards - geven u extra flexibiliteit in uw beveiligingsproces.

Efficiënt explosieven opsporen 

K9 guards beschikken over alle middelen om grote hoeveelheden vracht, bijvoorbeeld containers in de haven, achtergelaten koffers of andere pakketten te screenen op explosieven. Bovendien komt de agent met explosievenhond naar de goederen toe, in plaats van dat – zoals bij traditionele detectiesystemen - de goederen naar het detectietoestel moeten worden gebracht. Dat levert een behoorlijke tijds- en efficiëntiewinst op. 

We kunnen de agent met explosievenhond op verschillende locaties inzetten: luchthavens, havens, openbaar vervoer, overheidsgebouwen, vrachtwagens,…

Explosievenhond: strikte regelgeving 

De speurhonden die Securitas inzet voor het opsporen van explosieven zijn streng geselecteerd en intensief getraind. De explosievenhonden kunnen twaalf basisstoffen en meervoudige samenstellingen voor explosieven opsporen, zijn uiterst gehoorzaam en staan open voor een goede wisselwerking met de begeleidende bewakingsagent. Onze K9 guards volgen de wetgeving voor explosieven- en speurhonden op de voet en zijn steeds in lijn met de laatste regelgeving. 

Waarom een agent met explosievenhond van Securitas? 

Securitas heeft een sterke focus op veiligheid en beveiliging en streeft daarbij steeds naar een kostenefficiënte oplossing.  

Ook hierom: 

  • Onze explosievenhonden krijgen niet enkel een basisopleiding, maar ook op regelmatige tijdstippen onderhoudstrainingen, zodat de kwaliteit van de dienstverlening steeds verzekerd is 
  • Explosievenhonden zijn een flexibele, kostenefficiënte oplossing voor goederenscreening 
  • De Securitas-agenten krijgen de beste veiligheidstraining van de Belgische markt 
  • Realtime opvolging van incidenten en open communicatie 
  • Securitas heeft het meest fijnmazige netwerk van mobiele bewakingsagenten in België en daardoor de beste responstijden 

 

Aanverwante diensten

Ontdek hier een aantal andere diensten van Securitas. 

K9 aan het werk

Om te voldoen aan de toenemende behoefte aan controle op luchtvracht, werkt Securitas Transport Aviation Security met behulp van speurhonden voor het opsporen van springstoffen (het zogenaamde “K9 team”) 

Lees meer