ASTRID-radiodekking - Wij zorgen voor gegarandeerde communicatie bij noodsituaties

ASTRID is een communicatieplatform dat hulpdiensten in staat stelt om op een eenvoudige manier met elkaar te communiceren in noodsituaties. Een vlotte communicatie draagt namelijk bij tot een adequate tussenkomst van de hulpdiensten.

ASTRID dekking: verplicht?
Voor bestaande gebouwen is de radiodekkingswetgeving nog niet van toepassing, maar voor nieuwe bouw- en infrastructuurwerken moet ASTRID dekking gegarandeerd zijn in volgende situaties:

 • Publiek toegankelijke bouw- en infrastructuurwerken waar meer dan 150 mensen dagelijks of voor bijzondere evenementen samen komen. 
 • Elk bouw- en infrastructuurwerk dat beschikt over een ondergrondse ruimte van meer dan 25 m² die voor het publiek toegankelijk is of waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen.
 • Elk bouw- en infrastructuurwerk (publiek toegankelijk of niet) met een grondoppervlakte van meer dan 2.500m² 

Planmatige aanpak

Securitas volgt een vijfstappenplan:

 1. Analyse: We brengen de huidige ASTRID dekking in kaart.
 2. Design & advies: We werken een kostenefficiënt radiodekkingsplan uit. Het plaatsen van de antennes wordt vakkundig bekeken om onder meer storingen te vermijden.
 3. Begeleiding & certificering: We dienen uw dossier in bij ASTRID. Onze medewerkers zijn zo vertrouwd met deze procedure dat we garanderen dat het dossier bij eerste inzage wordt goedgekeurd.
 4. Implementatie: We staan borg voor de praktische uitrol, inclusief inregeling van de radio-infrastructuur.
 5. Opvolging: Securitas garandeert een optimale radiodekking, ook als u geen ASTRID-abonnee bent. Securitas kan uw installatie 24/7 remote monitoren en technische problemen onmiddellijk opsporen en verhelpen.


Waarom ASTRID dekking via Securitas?

Securitas is één van de weinige leveranciers die gecertificeerd is om diensten en producten te leveren voor ASTRID-radiodekking. Maar ook hierom:

 • Jarenlange ervaring in het domein
 • Transparante communicatie bij noodsituaties
 • Keuze voor een end-to-end-oplossing
 • Getrainde medewerkers met technische expertise
 • Snelle interventie bij storing
 • Mogelijkheid tot remote monitoring

 

Aanverwante diensten

Ontdek hieronder een aantal aanverwante diensten van Securitas.