Evacuatieprocedure en -oefeningen - Wij staan garant voor een conforme evacuatieprocedure

Elke werkgever is verplicht om jaarlijks een evacuatieoefening te houden. Buiten deze wettelijke verplichting wil u er zeker van zijn dat bij een calamiteit er een efficiënte ontruiming is van uw site, zodat al uw bezoekers en personeelsleden veilig buiten geraken. Het uitvoeren van evacuatieprocedures- en oefeningen is niet uw kerntaak of die van uw medewerkers. En ook voor preventieadviseurs vormt dit slechts een onderdeel van het groter geheel. Voor een aantal Securitas-medewerkers is dit een fulltime job. Zij volgen voor u de wetgeving op de voet. 

Evacuatiebeleid op maat 

Onze medewerkers kunnen de evacuatieoefening observeren en evalueren. Bovendien staan zij u tijdens de ontruiming van uw site met raad en daad bij. Door een veiligheidsobservator in uw organisatie uit te nodigen, krijgt u een onafhankelijke kijk op uw evacuatiebeleid. Na een evacuatieoefening krijgt u steeds een verslag van de observatie. 

Diverse evacuatiescenario’s

We kunnen ook een stap verder gaan en jaar na jaar de evolutie van uw evacuatieprocedure volgen en optimaliseren. Daarbij behoort testen van verschillende scenario tot de mogelijkheden. 

Wanneer we u begeleiden tijdens het end-to-end evacuatieproces, ontvangt u naast een observatieverslag ook een rapport met aanbevelingen en indien gewenst een actieplan. 

Waarom een evacuatieprocedure- en oefeningen met Securitas? 

Securitas-medewerkers hebben voeling met de praktijk en onderhouden goede relaties met de lokale hulpdiensten. 

Onze meerwaarde schuilt ook in: 

  • Objectieve, externe kijk op de evacuatieprocedure 
  • Mogelijkheid om te benchmarken tov. andere bedrijven 
  • Goed opgeleide en getrainde observatoren, die op regelmatige basis bijscholingen krijgen, zodat de kwaliteit van de dienstverlening verzekerd blijft 
  • Uitgeschreven verslag met indien gewenst ook aanbevelingen en een actieplan 
  • Brede kijk op het totaalpakket: ontruiming, communicatie en algemene veiligheid en beveiliging 

 

Aanverwante diensten

Ontdek hieronder een aantal aanverwante diensten van Securitas.