Safety guard - Wij staan garant voor een veilige werkomgeving

Organiseert u een evenement met brandrisico? Of werkt uw onderneming met gevaarlijke gassen? Om de veiligheid in uw bedrijf of tijdens uw event te garanderen, kunt u een beroep doen op onze veiligheidswachten.

Breed portfolio veiligheidsdiensten 

Onze veiligheidsdiensten bestaan uit ervaren en grondig opgeleide brand- en tankwachten en gasanalisten. 

Een brandwacht houdt toezicht op werken met open vuur en schoolt zich continu bij in brandbestrijdingsmiddelen. 

Een tankwacht genoot dezelfde opleiding als een brandwacht, maar is ook getraind in evacuatietechnieken. Een tankwacht houdt namelijk toezicht op medewerkers die hun job uitoefenen in besloten ruimtes. 

Een gasanalist monitort de gasconcentraties van besloten ruimtes en geeft deze initieel vrij voor activiteiten. 

Daarnaast heeft Securitas ook First Aid-medewerkers en meer dan 5.000 bewakingsagenten in dienst. We kunnen meerdere taken combineren voor een kostenefficiënt veiligheidsbeleid. 

Preventie & interventie 

Onze veiligheidswachten dragen altijd een helm, veiligheidsbril en brandwerend uniform en beschikken over blusmiddelen, perslucht en een gasmeter. Ze voeren met kennis van zaken meerdere taken uit. Bij brand- en tankwachten gaat dit om preventieve en permanente controles, het opvolgen van de richtlijnen veiligheidswacht conform IS-007, het uitvoeren van eerstelijnsinterventie en verzorgen van de communicatie met de preventieadviseur en eerste operator. De kerntaak van onze gasanalisten bestaat uit het detecteren van explosiegevaar. 

Waarom Securitas-veiligheidswachters? 

Bij Securitas ligt de focus primordiaal op veiligheid. Securitas beschikt over alle veiligheidsmiddelen en een pool van goed opgeleide, multi-inzetbare medewerkers. 

Waarom nog: 

  • Securitas doet als externe partij geen concessies op veiligheidsmaatregelen. 
  • Geen investeringen in materiaal dat maar af en toe wordt gebruikt 
  • Geen vaste kosten, maar periodieke versterking van uw ploeg 
  • Securitas staat borg voor uw veiligheidsrisico 
  • Mogelijkheid om veiligheidsdiensten voor meerdere veiligheidstaken in te zetten, zoals ook eerstehulpverlening en beveiligings- en bewakingsopdrachten

Aanverwante diensten

Ontdek hier een aantal aanverwante diensten van Securitas.