Nummerplaatherkenning - Wij helpen uw veiligheidsbeleid waar te maken

In een snel veranderende maatschappij stijgt niet alleen het onveiligheidsgevoel, maar ook het reële bedreigingsniveau. Als overheid wilt u zo efficiënt mogelijk optreden, zodat alle burgers met een gerust gevoel de straat op kunnen. De behoefte aan extra veiligheidsmaatregelen kan ingevuld worden door het gebruik van mobiele camera’s met nummerplaatherkenning, ook wel de ANPR (Automatic Numberplate Recognition) -camera’s genaamd.  Ook voor toegangscontrole en een beter parkeerbeleid bij bedrijven biedt nummerplaatherkenning veel mogelijkheden. 

Veiligere wegen, veiligere samenleving

Vaste nummerplaatherkenningscamera’s, in combinatie met het automatisch uitschrijven van verkeersboetes, zijn een grote hulp bij het verkeersveiligheidsbeleid. Ook voor trajectcontroles en het opsporen van geseinde voertuigen kunnen ANPR-camera’s ingezet worden. Door gescande kentekenplaten te koppelen met gegevens uit allerlei databanken kunnen ANPR-camera’s op een slimme manier worden gebruikt.

Vaste of mobiele nummerplaatherkenning

We hebben een uitgebreide kennis van zowel vaste als mobiele ANPR-camera’s. Een vaste ANPR-camera kan bij belangrijke in- of uitvalswegen worden geplaatst of leveren we ook in verplaatsbare versie. Mobiele ANPR-camera’s kunnen op of in een voertuig worden geïnstalleerd. Wilt u de camera in meerdere voertuigen gebruiken, dan biedt onze transporteerbare flight case een oplossing.

Waarom nummerplaatherkenning met Securitas?

Securitas heeft een dagelijkse focus op veiligheid- en beveiliging. Daardoor zijn we in staat om nummerplaatherkenning ook te integreren met andere veiligheids- en bewakingsoplossingen, zoals toegangscontrole, parkeerbeleid en bijhorende betalingssystemen.
Nummerplaatherkenning laat toe om de veiligheid op een intelligente manier te verhogen:

  • Via zwarte lijsten - databases met geseinde voertuigen – worden geseinde wagens sneller opgespoord
  • Bij het opmerken van een geseind voertuig wordt onmiddellijk de patrouillewagen en/of de meldkamer verwittigd via een auditief en/of visueel signaal
  • De verkeerscontrole verloopt vlotter en is meer sluitend
  • De integratiemogelijkheid met verschillende databases laat een betere samenwerking tussen politiezones toe.

 

Aanverwante diensten

Ontdek hieronder een aantal aanverwante diensten van Securitas.