Skip to main content

Interventie na alarm

Wat doet u als er in uw bedrijf een alarm afgaat? Neemt u het risico om het zelf te controleren of belt u de hulpdiensten? Securitas zorgt voor een professionele opvolging van elk alarmsignaal en stuurt volledig opgeleide en gecertificeerde bewakingsagenten ter plaatse. Zo vermijdt u onnodige risico's voor u en uw personeel.

Interventie met of zonder sleutel

Als het alarm afgaat, sturen de operators in de Securitas alarmcentrale (het SOC) een mobiele bewaker ter plaatse, die de buitenkant van uw gebouw controleert. Als u dat wenst, kan de agent ook een interne controleronde uitvoeren. In geval van vals alarm worden de alarmen gereset door onze mobiele bewakingsagent. In het geval van een echt alarm zal hij/zij de ordediensten op de hoogte brengen en ter plaatse blijven tot er versterking is.

Altijd een mobiele bewakingsagent in de buurt

Omdat u niet altijd in de buurt van uw bedrijf bent, is elk alarmsignaal rechtstreeks verbonden met het Securitas Operating Center (SOC), de meldkamer van Securitas. Het SOC volgt alle bewakingsagenten op via hun GPS-positie. Op die manier kan de dichtstbijzijnde mobiele patrouille naar de locatie gestuurd worden. Securitas heeft het meest fijnmazige netwerk van mobiele patrouilles in het hele land en daardoor ook de kortste reactietijden.

Waarom kiezen voor het Securitas Alarm Response Security oplossing?

Wanneer u kiest voor Securitas voor de opvolging van alarmsignalen, vertrouwt u uw beveiliging toe aan professionele bewakingsagenten en operatoren. Bovendien zijn er ook andere voordelen:

  • Een kostenefficiënte en veilige oplossing voor elk alarm.
  • Optimalisatie van uw investering in cameratechnologie.
  • Dankzij het grootste nationale interventienetwerk kunnen we korte reactietijden garanderen en snel reageren op alle oproepen.
  • Een grondige inspectie en verificatie na een alarmmelding voorkomt potentieel gevaarlijke situaties.
  • Een transparant proces voor alarmopvolging dankzij duidelijke veiligheidsrapporten.

Onze oplossingen voor sleutelbeheer

  • Klassieke methode: de toegangsmiddelen (sleutel, badge, code of combinatie) worden in de patrouillewagens bewaard tijdens de mobiele rondes van de agenten. In geval van alarm wordt de dichtstbijzijnde mobiele patrouille met de juiste sleutel naar de plaats van bestemming gestuurd.
  • Gewone key tubes: sleutelbuizen (key tubes) worden geplaatst op locaties die zijn uitgerust met een eurocilinder. Onze mobiele bewakingsagenten kunnen ze openen met hun loper.
  • Digitale key tubes (eCliq): voor deze optie worden sleutelbuizen met een digitaal slot op de sites geplaatst. Dit slot kan alleen worden geopend met een correct geprogrammeerde digitale sleutel.
Securitas Belgium - Talking employees

Vraag een van onze experts om een gratis risicobeoordeling.

We kunnen je helpen de beste beveiligingsoplossing voor jou en je bedrijf te vinden.

Door het invullen van uw contactgegevens gaat u ermee akkoord dat Securitas contact met u opneemt om u te helpen bij het vinden van geschikte beveiligingsoplossingen. Privacyverklaring.