Skip to main content

Kelly zette de stap van het schoonheidssalon naar de bewakingswereld

Van schoonheidsspecialiste tot bewakingsagente. Kelly Broeckx (38) zette deze opvallende stap in haar carrière met dank aan beveiligingsbedrijf Securitas. “Ik twijfelde eerst of ik een kans zou krijgen om deze switch te maken. Ondertussen droom ik hier al van een leidinggevende functie”, vertelt ze haar verhaal.

Iedereen kan deze carrièreswitch maken.

– Kelly Broeckx –

Voor de start van Kelly’s avontuur bij Securitas keren we zo’n drie jaar terug in de tijd.

“Ik had jarenlang als schoonheidsspecialiste gewerkt, maar ik was toen aan een volledig nieuwe uitdaging in een totaal ander kader”, blikt ze terug. Tijdens haar zoektocht botste de Antwerpse op de job van bewakingsagent(e) bij Securitas. “Die uitdaging zocht ik in een job en sprak mij meteen aan. Eerlijk, ik verwachtte niet meteen dat ik een kans zou krijgen. Toch volgde er een fijn eerste gesprek en zo ging de bal al snel aan het rollen.”

Gevarieerde job

Kelly werkt vandaag op twee verschillende sites: CNH International en aan de cruiseschepen in Antwerpen. “Op die manier is mijn job heel gevarieerd. Ik voer toegang- en uitgangcontroles uit, ook met de X-Ray-scanner, heb wat administratieve taken en voer controlerondes uit. Als bewakingsagent werk je in een systeem met vroege, late en nachtshifts. Ook weekendwerk hoort erbij. Ik mag vooral de vroege shifts op mij nemen. Dat valt heel gemakkelijk te combineren met mijn bestaan als alleenstaande mama met drie kinderen. Securitas houdt rekening met je gezinssituatie, onder meer ook voor de vakantieperiodes als je kinderen hebt”, weet Kelly.

Geen spierbundels

Om de carrièreswitch vlot te maken, werkte Kelly destijds een grondige basisopleiding van zes weken af: van de wetgeving tot fouilleringstechnieken en zelfs een brandopleiding. “Heel interessant allemaal. Ik kon sowieso wel al mijn mannetje staan en dat is ook nodig om deze job uit te oefenen, maar ik leerde tijdens mijn opleiding om op een vriendelijke en correcte manier kordaat op te treden.”

Bewakingsagenten bij Securitas hoeven lang niet aan het clichébeeld van de spierbundel te voldoen. Minstens even belangrijk: sociale skills, behulpzaamheid en situaties kunnen inschatten. “Deze job is eigenlijk voor iedereen weggelegd. Bij ons komen zowel jonge als mensen van middelbare leeftijd aan boord. De collega’s met wie ik destijds de opleiding volgde, vormden samen een heel diverse groep, op verschillende vlakken.”

Doorgroeikansen

Kelly is heel ambitieus en ziet bij Securitas een pak mogelijkheden om zichzelf verder te ontplooien. “Ik heb al verschillende bijkomende opleidingen gevolgd. Toen ik hier begon, wist ik dat ik onderaan de ladder zou beginnen om zo de skills op het veld te leren kennen. Ik wil wel graag hogerop geraken, naar een leidinggevende functie. Mijn coördinator ziet dat in mij en begeleidt mij daar ook in. Ik vind het leuk om te voelen dat Securitas in mij gelooft”, besluit ze.

Prikkelt het ook bij jou om bij Securitas te werken?

Ontdek de vacatures dan op jobs.securitas.be

Bron: Het Laatste Nieuws, aangeboden door Jobat
Foto’s: Lies Willaert