Skip to main content

10 creatieve toepassingen voor uw slimme stopcontacten

SecuritasHome is niet alleen een alarmsysteem met bewaking op afstand, maar biedt ook slimme componenten om uw huis intelligenter te maken en zo uw comfort en veiligheid te verhogen. Eén van deze slimme componenten zijn de geconnecteerde stopcontacten: een onmisbaar instrument dankzij hun vele mogelijkheden.

Ben je op zoek naar inspiratie voor het beste gebruik van je stopcontacten? Wij hebben 10 creatieve toepassingen voor jou op een rijtje gezet!

1. Simuleer je aanwezigheid

Gebruik uw geconnecteerd stopcontact in combinatie met een lamp en u kunt het in- en uit schakelen automatiseren zodat het lijkt alsof er iemand in huis aanwezig is. Via de app kan je zelfs instellen dat dit op variabele tijdstippen gebeurt, of bvb enkel na zonsondergang.

2. Toezicht op elektriciteitsverbruik

Onze slimme stopcontacten hebben een energiemeterfunctie. Hierdoor kunt u het verbruik van uw elektrische toestellen in real time controleren. Een geconnecteerd stopcontact kan ook helpen om de energiefactuur te verlagen door de apparaten die in stand-by te veel energie verbruiken, volledig uit te schakelen.

3. Gemoedsrust

Maakt u zich vaak zorgen dat u vergeten bent de oven, boiler of een ander brandgevaarlijk toestel uit te zetten? Maak je geen zorgen, sluit het toestel aan op een geconnecteerd stopcontact en je kan ten allen tijde de stroom uitzetten vanop afstand.

4. Programmeer de ketel

Als u thuis een elektrische boiler gebruikt voor warm water, kunt u deze gemakkelijk programmeren met een aangesloten stekker. Het volledig uitschakelen of opnieuw opstarten vanop afstand is ook een belangrijke functie wanneer u op vakantie gaat.

5. Doe de kerstverlichting aan

Gedaan met elke avond uzelf in bochten te wringen om de kerstverlichting achter uw mooie boom aan te zetten. Met een slim stopcontact kunt u ze niet alleen op afstand aanzetten, maar ook programmeren wanneer u ze automatisch wil laten branden

6. Beperk schermtijd

Wilt u ervoor zorgen dat uw kinderen niet te veel tijd voor de TV of computer doorbrengen? Plaats ze voor de zekerheid achter een aangesloten stopcontact met een vast schema.

7. Verwarm uw koffie

Als u graag wakker wordt met een warme kop koffie, plaatst u gewoon uw koffiezetapparaat in een slim stopcontact, programmeert u deze om enkele minuten voor uw wekker aan te gaan en klaar is kees.

8. Bediening van verborgen stopcontacten

Sommige stopcontacten zijn moeilijk te bereiken, zoals achter een plank, een trap, een bureau of achter de oven. Met een aangesloten stopcontact kunt u uw toestellen veel gemakkelijker aan- en uitschakelen.

9. Bescherm uw privacy

Wilt u een binnencamera om uw huis te beschermen, maar vindt u het geen prettig idee dat u de hele tijd gefilmd kunt worden? In combinatie met een geconnecteerd stopcontact kunt u uw camera zo programmeren dat hij alleen aan staat als u weg bent.

10. Regeling van de temperatuur

Hoewel een slimme stekker nooit een thermostaat of boiler zal kunnen regelen, kan je hem wel gebruiken in combinatie met een elektrische verwarming of een ventilator die je dan een bepaalde tijd automatisch kan laten draaien. Zeker ook interessant in combinatie met de temperatuursensor!

U wilt slimme stekkers toevoegen aan uw SecuritasHome alarmsysteem? Breng dan zeker een bezoek aan onze webshop om ze te bestellen.