Skip to main content

3 tips om meer uit je renovatie te halen

Start je binnenkort met de renovatie of verbouwing van je woning? Het is meteen de ideale gelegenheid om je woning klaar te stomen voor de toekomst, ook op vlak van technologie. Met slimme apparaten en draadloze oplossingen geef je jouw huis alle mogelijkheden wat betreft veiligheid, comfort en energie-efficiëntie, nu en later.

Of het nu gaat om de renovatie van je eerste koopwoning of de verbouwing van je huis nadat je kinderen het nest hebben verlaten, het is altijd een belangrijk keerpunt. Je denkt er best goed over na. Er bestaan vandaag heel wat technologische oplossingen om je woning veiliger en comfortabeler te maken. En het goede nieuws is: het hoeft heus niet allemaal duur te zijn! We geven je alvast drie tips.

1. Kies voor slimme apparaten

De technologie van vandaag maakt het makkelijk om je woning slimmer te maken. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, een internetconnectie en je favoriete slimme toepassing(en). Met het ruime marktaanbod aan smart devices zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Zo bepaal je zelf hoe slim je huis wordt. We sommen enkele handige slimme apparaten op:

  • Slimme thermostaat:

Hiermee krijg je gedetailleerde informatie over het energieverbruik van je woning op je smartphone of tablet. Bovendien kan je je verwarming vanop afstand aan- of uitschakelen. Handig als je je verwarming weleens vergeet uit te draaien, of om je huis alvast te laten opwarmen tegen je thuiskomst. Een slimme thermostaat helpt je voor meer comfort en inzicht in je verbruik.

  • Slimme deurbel:

Hiermee zie je op uw smartphone wie er aanbelt en praat je vanop afstand met je bezoeker. Is het een gewenste gast, dan kan je hem met een simpel commando op jouw smartphone alvast binnenlaten tot je zelf arriveert.

  • Slimme lampen en stopcontacten:

Deze kan je met een gebruiksvriendelijke app aan- en uitschakelen vanop jouw smartphone. Bovendien kan je enkele lichtscenario’s programmeren waarbij verschillende lampen tegelijkertijd inschakelen, al dan niet gedimd. Een alles-uit functie is bijvoorbeeld erg handig wanneer je je huis verlaat.

2. Draadloos is de toekomst

We zien vandaag al dat heel wat nieuwe technologieën draadloos zijn. Ook in de komende jaren zullen er nieuwe draadloze toepassingen bijkomen voor de automatisatie van uw woning. Je kiest dus best vandaag al voor wireless solutions. Het grote voordeel is dat een draadloos systeem gemakkelijk uit te breiden of te vervangen is zonder breekwerk. Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden.

3. Zorg voor een totaalconcept

Verbouwen doe je niet zonder duidelijke plannen. Hetzelfde geldt voor je keuze van slimme oplossingen. Denk na welke toepassingen voor jou belangrijk zijn. Om er het maximum uit te halen, connecteer je best alle slimme apparaten. Zo kunnen ze met elkaar communiceren en zorgen ze voor nog meer comfort en veiligheid. Je kan bijvoorbeeld met één klik op je smartphone al je deuren op slot doen, alle lichten uitschakelen en het alarm activeren.