Skip to main content

Alarmen en bewaking op afstand: wat is monitoring?

Een intelligent alarm zoals SecuritasHome detecteert potentiële gevaren en zorgt voor je veiligheid zonder dat je er zelfs maar aan hoeft te denken. Het essentiële aspect van dit beveiligingssysteem is het menselijke element: professioneel videobewaking door operatoren, ook wel monitoring genoemd.

1. Wat is het doel van monitoring?

Bij inbraak, brand of andere huishoudelijke risico's stuurt het alarmsysteem via een speciale internetverbinding een noodsignaal naar een meldkamer die 24 uur per dag en 7 dagen per week actief is. Vervolgens evalueert een gekwalificeerde operator de situatie en waarschuwt hij indien nodig snel de lokale politie of brandweer. In het geval van SecuritasHome ontvang je ook een melding via de app op je smartphone.

2. Waarom is professionele monitoring belangrijk?

Er zijn veel aangesloten camera's en intelligente bewegingsdetectoren, die je allemaal kunnen waarschuwen voor ongewone activiteiten in je huis met een eenvoudige melding op je smartphone.

Waarom zou je jouw alarsysteem aan de meldkamer verbinden?

  • Geen enkele waarschuwing gaat onopgemerkt voorbij: wat als je tijdens een inbraak druk bezig bent? Wat moet je doen als je in de fitness, het zwembad of de bioscoop bent met je telefoon in de "niet storen"-modus? Het kan ook zijn dat je slaapt of in een vliegtuig zit. Deze vragen doen zich niet voor wanneer een bewakingsdienst het beheer van je alarmen op zich neemt.
  • Bespaar tijd en win comfort: in de praktijk is het niet altijd gemakkelijk om zelf elk alarm te controleren, een onderscheid te maken tussen onschuldige en verdachte activiteiten en elke situatie te onderzoeken, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Je kunt misschien een camera vinden voor een goede prijs, maar als je voor je eigen veiligheid moet zorgen, zal je er uiteindelijk veel tijd en energie aan besteden. Het toevertrouwen van deze verantwoordelijkheid aan hoogopgeleide operatoren, biedt jou een ongeëvenaard comfort en gemoedsrust.

3. Hoe integreer je monitoring in je beveiligingssysteem?

In het geval van SecuritasHome is de monitoring een integraal onderdeel van het aanbod. De meldkamer wordt een "alarmcentrale" genoemd en is INCERT gecertificeerd . Onze operatoren hebben een wettelijke opleiding gekregen en zijn bevoegd voor het beheer van interventies en de opvolging van incidenten. Zij stellen de mobiele bewakingsagentenrechtstreeks op de hoogte en verstrekken zo nodig informatie ter ondersteuning van het politieoptreden en de hulpdiensten.