Skip to main content

Een alarmsysteem installeren als huurder

Of je nu huurder of eigenaar bent, elk huis verdient een goede beveiliging. Hoewel verhuurders niet beperkt zijn in hun keuze van een alarmsysteem, geldt dit niet voor alle huurders. Verhuur je jouw woning? Wij hebben voor jou de aandachtspunten verzameld bij het kiezen van een alarmsysteem.

Draadloos alarmsysteem

De installatie van een draadloos alarmsysteem vereist geen zwaar werk waardoor je niet bij voorbaat de toestemming van de eigenaar moet vragen. Voor bekabelde systemen daarentegen, moet er in de muren geboord worden om de elektrische kabels te plaatsen en de componenten op de alarmcentrale aan te sluiten.

Meerdere gebruikers

In België mogen verhuurders enkel het goed betreden mits toestemming van de huurder. Samen met de huurder wordt er een dag en tijdstip afgesproken voor een bezoek. De verhuurder heeft wel een beperkt bezoekrecht om te controleren of je je verplichtingen als huurder nakomt. Door een gebruikersprofiel en code voor jouw verhuurder aan te maken kan je hem zonder zorgen toegang geven, zeker als je een slimme deurbel hebt. Meerdere gebruikers zijn ook belangrijk als je het huis deelt met huisgenoten.

Camerabewaking

Zou je graag bewakingscamera’s hebben? Binnencamera’s vormen geen probleem maar buitencamera’s vallen onder de wet van 21 maart 2007. Deze camera’s dien je aan te geven bij de politie. Je moet ook een pictogram voor je huis plaatsen. Let op: voor dit type camera moet nog een kabel worden geïnstalleerd. Je hebt dus waarschijnlijk de toestemming van je verhuurder nodig.

Verhuis

Verhuizen is natuurlijk gemakkelijker als huurder dan als eigenaar. Als je in een alarmsysteem wil investeren, moet je zeker de verhuismogelijkheden bekijken. Een draadloos systeem kan je gemakkelijk naar je nieuwe woning verhuizen. Ook zijn draadloze systemen eenvoudig uit te breiden met nieuwe componenten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je nieuwhuis groter en met meer ingangen te beveiligen is.

Rookmelders

Veel alarmsystemen worden nu geleverd met veiligheidscomponenten waaronder rookmelders. Deze zijn verplicht in alle woningen in België. Vergeet zeker de reeds bestaande rookmelders van de eigenaar niet terug te plaatsen wanneer u een verhuis plant en uw alarmsysteem mee verhuist.

Meer weten over ons SecuritasHome alarmsysteem? Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende veiligheidsanalyse.