Skip to main content

Hoe maak je van je woning een smart home?

Slimme oplossingen zijn vandaag alomtegenwoordig: smartphones, smart watches, slimme camera’s, smart locks en zelfs volledig slimme woningen. Ook jij kan van je woning een ‘smart home’ maken. Zo geniet je van meer comfort, meer veiligheid en/of verbruik je bijvoorbeeld minder energie.

In een smart home zijn verschillende apparaten en systemen met elkaar verbonden. Daarvoor heb je niet veel meer nodig dan een internetconnectie en je favoriete slimme toepassingen, ook wel ‘domotica’ genoemd. Met deze middelen is het mogelijk om zowel een bestaande woning als een nieuwbouwwoning ‘smart’ te maken. Je bepaalt hierbij zelf hoe ver je wil gaan. Om zoveel mogelijk uit jouw domotica te halen, zoek je best een manier om al je toestellen te integreren tot één geheel. Via je smartphone en/of tablet stuur je alles gemakkelijk aan.

In 5 stappen naar een slimme en veilige woning

1. Beheer en monitoring van je woning vanop afstand

Een van de grootste voordelen van een slimme woning, is dat je altijd en overal op de hoogte kan blijven van wat er zich in en rond je huis afspeelt. Met één enkele gebruiksvriendelijke app beheer je via je mobiele toestel alle geconnecteerde diensten en apparaten in je woning.

Indien gewenst ontvang je bovendien meldingen indien er bepaalde activiteiten gebeuren. Zo kan je je woning met een gerust hart achterlaten. Bovendien kan je de beelden van je camera’s direct streamen en live bekijken op je telefoon, tablet of laptop. Zo hou je altijd een oogje in het zeil, zelfs wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent.

2. Slimme beveiliging: Meer dan alleen sloten en camera’s

Wil je je woning slim beveiligen? Zorg dan voor een geïntegreerd systeem dat je woning niet alleen beveiligt tegen inbraken, maar jou en je familieleden ook waarschuwt bij brand of gevaar op CO-vergiftiging.

Van zodra één van de bewegingsmelders, camera’s, deurcontacten, raamcontacten, rookmelders of andere sensoren iets ongewoons detecteren, word je hiervan verwittigd. Ook als je niet thuis bent. Bovendien kan je beveiligingscentrale sneller hulpdiensten inschakelen. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren.

3. Slimme verlichting: Met één klik van op je smartphone de juiste sfeer in huis

Een slimme woning is niet alleen veiliger, maar biedt ook meer comfort. Zo is het mogelijk alle verlichting in je huis te bedienen vanop je mobiel.

Kruip in de zetel en creëer de juiste sfeer voor een gezellig avondje tv-kijken. Of schakel met één druk op de knop alle lampen uit als je snel weg moet. Wanneer je niet thuis bent, kan je je lampen zelfs vanop afstand controleren en bedienen. Handig als je vergeten bent de lampen uit te doen.

4. Slimme stopcontacten

Ook hier is eenvoud troef. Je steekt gewoon het slim stopcontact in je bestaande stopcontact en linkt het aan je centrale unit. Op die manier kun je al je apparatuur vanop afstand bedienen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ben je de wasmachine vergeten op te zetten? Geen probleem. De dage beginnen met een stomende koffiemachine of met heet theewater? Heel makkelijk. Bovendien helpen slimme stopcontacten je energierekening gevoelig verzachten door apparaten zoals je tv en kabelbox automatisch uit te schakelen na een bepaald tijdstip. Ze verbruiken immers energie in standby-modus.

5. Slimme toegang tot uw woning

Dankzij slimme toegangstoepassingen weet je op elk moment wie er voor je deur staat. Met een parlofoon-videosysteem of slimme deurbel met camera kan je via je smartphone praten met je bezoekers. Wil je ze alvast binnenlaten in afwachting van je thuiskomst? Met je smartphone open je de smart lock van je deur vanop afstand. Of maak (al dan niet tijdelijke) unieke codes aan voor wie binnen moet, zo kunnen je huisgenoten (of bijvoorbeeld de poetshulp) met hun smartphone naar binnen, zelfs als ze hun sleutel vergeten zijn.

Meer weten over al onze smart home oplossingen?

De smart home componenten van het SecuritasHome alarmsysteem beveiligen je huis niet alleen beter, ze vergroten ook je controle en wooncomfort.

Meer weten