Skip to main content

Bodycam

Verschillende politiezones in België werken al een aantal jaren samen met Securitas via het raamcontract voor politiediensten. Van technologische tools en expertise tot receptie en onthaaldiensten: het ontzorgen van politiediensten staat centraal in dit raamcontract.

In verschillende gesprekken met deze politiezones kwam naar boven dat politieagenten nood hebben aan een tool die hen kan ondersteunen tijdens hun interventies. Het gebruik van bodycams bleek de meest geschikte zichtbare en preventieve maatregel om de veiligheid van de agenten op het terrein te verhogen. Deze tool zorgt voor transparantie voor zowel politieagenten als voor burgers, tijdens en na interventies.

Securitas België Bodycam

Onze bodycams

Securitas ging aan de slag met deze uitdaging door eerst een uitgebreid marktonderzoek uit te voeren. Eenmaal de behoeften en noden duidelijk in kaart gebracht waren, ging Securitas in zee met Edesix, een dochterbedrijf van Motorola Solutions. Motorola is al jarenlang een trouwe partner van Securitas. De Edesix bodycams en de bijhorende technologie werd dan vervolgens beschikbaar gemaakt via het Securitas raamcontract voor politiediensten.

Wie is EDESIX

Edesix is een toonaangevende leverancier van technische oplossingen, gespecialiseerd in schaalbare systemen voor Body Worn Camera’s & Videomanagement. Securitas - Edesix levert bodycamsystemen die efficiënt en schaalbaar zijn, en ontworpen voor de behoeften van de klant. Ons systeem heeft de volgende kenmerken:

Securitas Belgium Contact

Contacteer ons

Vul het formulier in met uw gegevens en een van onze experts neemt contact met u op.
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Door het invullen van uw contactgegevens gaat u ermee akkoord dat Securitas contact met u opneemt om u te helpen bij het vinden van geschikte beveiligingsoplossingen. Privacyverklaring.

Technische kenmerken

De VB-400 is de nieuwste telg van het assortiment, en de meest geavanceerde en lichtste bodycam van Edesix. Met extra batterijduur, aanpasbare knoppen en leds, dual band wifi-beeldstreaming en gps-tracking is de VB-400 perfect voor elke gebruiker.

  • HD-video
  • Twee microfoons
  • Bediening met één knop
  • Integratie van bluetooth-sensoren in houder
  • Met gps en wifi
  • Instelbare knoppen
  • Eenvoudige schuifregelaar
  • Robuuste uitvoering
  • Zichtbare status-leds

Ons assortiment

Batterijduur van 12 uur
De VB-400 kan tot 12 uur opnemen, zodat hij altijd klaar is om beelden van bewijskrachtige kwaliteit vast te leggen.
Vooropname
VB-400 levert tot 12 uur onafgebroken vooropname met een configureerbare voorlooptijd. Leg de belangrijke momenten vast bij gebruik met Holster Aware™.
Bluetooth-sensorbewaking
VB-400 kan door de politie worden geconfigureerd om de opname te starten wanneer andere VB-400-camera's binnen 10 meter worden geactiveerd.
“Peer-assisted” opname
De VB-400 heeft een geavanceerde, 1080p groothoeklens, waardoor de drager het hele beeld kan vastleggen tijdens de gebeurtenissen - zelfs bij weinig licht tot 0,1 lux.
Eenvoudige locatie van het apparaat
De ingebouwde GPS-functie geeft informatie over de locatie van de camera terwijl bewijs wordt vastgelegd.
Eenvoudig gebruikersbeheer
RFID Touch-Assign vereenvoudigt het gebruikersbeheer, zodat de VB-400 in poolconfiguraties snel aan een gebruiker kan worden toegewezen.
Live stream en draadloos beeldmateriaal verzenden
Events live streamen terwijl ze zich voordoen en draadloos verzenden van beeldmateriaal naar VideoManager via wifi om sneller en beter geïnformeerd beslissingen te nemen en snel op incidenten te reageren.
Opslag veilig voor onbevoegden
De beelden worden in rust en tijdens de overdracht volledig gecodeerd, zodat de integriteit van het verzamelde bewijsmateriaal steeds beschermd is.

Voordelen

Edesix biedt VideoManager aan, de meest geavanceerde, web-based software tool voor het beheer van videobeelden, voor gebruikers van het systeem en voor uw bodycams.

Tactische VideoManager
De beheerders kunnen nu een kaart bekijken met de live-locaties van elke VideoBadge. Livestreams kunnen worden toegevoegd aan een tactische videowall, voor diepgaander onderzoek.
Mediavoorbereiding
Stilstaande beelden kunnen op dezelfde manier worden voorbereid als actiebeelden, met beeld-exclusieve effecten (zoals aanpassen van het contrast en bijsnijden).
Importeren
Niet-videomedia kunnen in VideoManager worden geïmporteerd en aan incidenten worden toegevoegd - dit zijn onder meer pdf’s, stilstaande beelden en MP3/4-bestanden.
Incidentgroepen
In VideoManager 11 kunnen beheerders incidentgroepen met meerdere incidenten aanmaken. Dit maakt het mogelijk om de verschillende incidenten van gebruikers te combineren om ze gemakkelijk te kunnen bekijken.
Online toegang
Beheer en bekijk de beelden altijd en overal, op elk apparaat, van desktop-pc tot smartphone.
Veilig
Encryptiesleutels, rol-gebaseerde toegang en audit-processen betekenen dat dit platform tegen onbevoegden beveiligde beelden biedt van camera tot rechtbank.
Schaalbaar
VideoManager heeft bewezen dat het camerabeelden van elke grootte kan beheren, van 1 tot 10.000+
Systeemagnostisch
Te integreren met de meeste beveiligings- en informatiebeheersystemen met behulp van onze API, en te integreren met elke ONVIF-compatibele VMS met behulp van ONStream.

Toekomst

De achterliggende hard- en software van Edesix bodycams garandeert een veilig beheer en opslag van beelden. De technologie werd zo opgebouwd dat de bodycams permanent kunnen blijven evolueren. “Zeer binnenkort zullen we het bodycam-concept ‘as a service’ kunnen aanbieden via de cloud. De integratie in een cloud-model geeft ons de mogelijkheid om dankzij Artificial Intelligence een intelligente laag toe te voegen aan de bodycam-beelden.”

Conformiteit met de Belgische regelgeving

Wat de camera’s betreft, is onze software al in overeenstemming met de Belgische regelgeving.

Gedwongen verwijdering van opnamen

Indien ingeschakeld, worden de beelden automatisch een vaste tijd na de opname verwijderd, zelfs als ze normaal gesproken door incidenten of export worden beschermd.

Geef reden voor toegang tot opname

Voor toegang tot deze opname moet u de volgende informatie verstrekken, die zal worden gecontroleerd.

Weergavebeleid

Bij Playback Reason Auditing moeten gebruikers die media ouder dan een bepaalde leeftijd willen weergeven, een reden voor toegang opgeven, die zal worden gecontroleerd.