Skip to main content

Securitas rondt de acquisitie van STANLEY Security af

Met de overname van STANLEY Security op 22 juli 2022 versterkt Securitas haar positie als expert in geïntegreerde beveiligingsoplossingen. Het securitybedrijf versnelt hiermee wereldwijd haar transformatie richting technologische oplossingen.

Op 8 december 2021 kondigde Securitas de plannen aan om de afdeling Electronic Security Solutions over te nemen van STANLEY Black & Decker Inc. (STANLEY Security). Na het verkrijgen van de nodige wettelijke goedkeuringen is deze overname nu afgerond en kunnen de twee ondernemingen hun gezamenlijke potentieel gaan inzetten.

“Door onze krachten te bundelen, versterken we ons aanbod en verbeteren we onze dienstverlening. In deze transformatie zal de expertise en ervaring van onze mensen het verschil maken.”

– Frank Lambrigts, CEO Securitas Belgium & Luxembourg

Slimme technologie

Deze acquisitie ligt in lijn met de langetermijnstrategie van Securitas om technologie en data op een intelligente manier in te zetten voor een veiligere wereld.

Met deze overname:

  • versnelt Securitas haar transformatie richting technologische oplossingen en voegt ze duurzaam waarde toe voor haar klanten en aandeelhouders;
  • verstevigt Securitas haar technologische expertise in belangrijke markten. Als sterke internationale servicepartner beschikt ze over de mogelijkheden om klanten over de hele wereld van dienst te zijn;
  • biedt Securitas een volledig en integraal aanbod van producten en diensten die aansluiten op de veranderende beveiligingsbehoeften van klanten.

Krachten bundelen

Frank Lambrigts, CEO van Securitas Belgium en Luxembourg, heet de medewerkers van STANLEY Security van harte welkom. “In België verwelkomt Securitas in totaal 335 medewerkers van STANLEY Security en de meldkamer Connex. Securitas en STANLEY Security vullen elkaar aan op vlak van cultuur, expertise en marktsegmenten en kunnen zo een sterkere ervaring bieden voor onze klanten. Door onze krachten te bundelen, versterken we ons aanbod en verbeteren we onze dienstverlening. In deze transformatie zal de expertise en ervaring van onze mensen het verschil maken. We kijken ernaar uit om aan de slag te gaan!”

“Samen bieden wij een brede waaier van geavanceerde beveiligingsoplossingen aan”, vervolgt hij. “Van manbewaking tot toegangscontrolesystemen, slimme camera’s, alarmmonitoring en innovatieve beveiligingsoplossingen. Deze overname geeft ons de mogelijkheid om nóg meer waarde te creëren voor onze klanten en ons gezamenlijk in te zetten voor een veiligere wereld.”

Innovatieve technologieën

“STANLEY Security kijkt uit naar haar toekomst binnen Securitas,” zegt Erik Cardinaal, Managing Director van STANLEY Security Benelux. “Wereldwijd vertrouwen bedrijven en organisaties op ons voor de nieuwste technologieën, professionele installaties en een betrouwbaar onderhoud. Samen met Securitas dragen we in België en wereldwijd bij aan een veilige maatschappij,” aldus Cardinaal.

STANLEY Security kijkt uit naar haar toekomst binnen Securitas. Samen met Securitas dragen we in België en wereldwijd bij aan een veilige maatschappij”

-Erik Cardinaal, Managing Director van STANLEY Security Benelux

Stevig fundament

Securitas bekleedt vandaag een sterke positie in de security-markt en heeft de voorbije jaren continu gebouwd aan een stevig technologisch fundament. Want dit is wat de klant vandaag nodig heeft: intelligente en innovatieve beveiligingsoplossingen waarbij technologie de mens ondersteunt en versterkt. De overname van STANLEY Security ligt dus volledig in lijn van de langetermijnstrategie van Securitas.

Over STANLEY Security

Het hoofdkantoor van STANLEY Security bevindt zich in Indianapolis, in de VS. De firma is al 30 jaar wereldwijd actief in de security-sector wereld en beschikt over een toonaangevende portefeuille van technologische beveiligingsdiensten. STANLEY Security is momenteel wereldwijd een van de koplopers op het vlak van beveiligingstechnologie, met ca. 8000 werknemers verdeeld over ongeveer 200 kantoren en 16 alarmcentrales in de VS, Canada, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden, België, Nederland, Denemarken, Finland, Noorwegen en Ierland.

Over Securitas Belgium & Luxembourg

Securitas is wereldwijd pionier op het vlak van beveiliging en bewaking en is actief in sectoren zoals on-site en remote bewaking, technologische oplossingen, consultancy en trainingen. Door een combinatie van mensen, technologie en kennis kan Securitas inspelen op de specifieke behoeften van de klant om zo de meest efficiënte en vooruitstrevende veiligheidsoplossing te vinden. Wereldwijd maken meer dan 345 000 werknemers in 47 landen een verschil in zowel de residentiële sector, bij KMO’s, grote ondernemingen als in de publieke sector. In België en Luxemburg telt Securitas meer dan 7000 werknemers.

Contact

Carolle Van Dijck
Corporate Communication Manager & Spokesperson
+32 (0)475 27 51 90
carolle.van.dijck@securitas.be