Skip to main content

ToekomstATELIERdelAvenir en Securitas laten Brusselse jeugd kennismaken met bewakingswereld

ToekomstATELIERdelAvenir en Securitas verwelkomden op zaterdag 3 februari een dertigtal Brusselse scholieren in UVC Brugmann voor een workshop die hen op speelse wijze liet kennismaken met het beroep van bewakingsagent. De workshop maakt deel uit van de weekendschool waarmee ToekomstATELIERdelAvenir jaarlijks honderden Brusselse jongeren in contact brengt met diverse beroepen om hen te inspireren voor een latere carrièrekeuze.

De workshop omvatte onder andere een demonstratie van een hondengeleider, een virtual reality-spel over brand blussen, en een ontdekkingstocht langs de ondergrondse tunnels van het Brugmann-ziekenhuis. Na het succesvol voltooien van de workshop ontvingen de deelnemers met trots hun 'junior bewakingsagent'-badge. “Het was geweldig om te zien hoe geboeid de deelnemers waren door ons beroep. Ik hoop dat ze zich niet alleen geamuseerd hebben, maar ook geleerd hebben dat bewaking een gevarieerd vak is met een grote meerwaarde voor de samenleving,” vertelt Patrick Monseur, Postoverste bij Securitas.

Dankzij de workshop willen ToekomstATELIERdelAvenir en Securitas jongeren met een sociaal kwetsbare achtergrond inspireren en hen warm maken voor de bewakingswereld. De activiteit maakt deel uit van de weekendschool die ToekomstATELIERdelAvenir jaarlijks aanbiedt aan honderden Brusselse jongeren tussen 10 en 14 jaar. Als deel van zijn ambitie om voor een positieve impact op de samenleving te zorgen, ondersteunt Securitas op structurele wijze ToekomstATELIERdelAvenir door dit soort workshops te helpen organiseren, maar ook dankzij donaties en het vergroten van de bekendheid van de vzw. De workshop vond plaats bij UVC Brugmann omdat Securitas al jarenlang de bewaking voorziet van het ziekenhuis.

“Centraal bij deze workshops staan “empowerment” van onze Brusselse jeugd en het openen van deuren voor jongeren die niet altijd dezelfde kansen krijgen als anderen. We willen hun laten zien dat er diverse carrièreopties zijn waarin hun potentieel kan ontluiken”, vertelt Kelly Van Hoorebeeck van ToekomstATELIERdelAvenir.

“Ik had nooit gedacht dat bewaking zo plezant kon zijn! Ik heb brand geblust in een virtual reality-spel, een bewakingshond gezien, en nu ben ik een 'junior bewakingsagent'! Hoe cool is dat?”, vertelt Nora (12 jaar), deelnemer aan de workshop.